Preguntes freqüents

Un estudiant s’ha registrat per error com a docent?

En aquest cas, posa’t en contacte amb nosaltres enviant un correu a ta-tum@grupoedelvives.com o a través del formulari de la web. Per favor, indica l’adreça de correu electrònic o l’usuari d’accés de l’estudiant que s’ha registrat com a docent, així com el nom del centre escolar, la província, el codi postal i, finalment, la classe a la qual pertany.

Un estudiant no pot accedir amb les seues claus d’accés o no recorda la contrasenya?

Si un estudiant s’ha registrat amb una adreça de correu electrònic o té vinculat el seu compte de Google o Microsoft, podrà utilitzar l’opció de restablir contrasenya, disponible en la icona de la interrogació.
Per contra, si l’estudiant accedeix a Ta-tum a través d’un nom d’usuari o d’una adreça de correu electrònic que té limitada la recepció de correus externs, cal sol·licitar que es restablisca la contrasenya. Posa’t en contacte amb nosaltres a ta-tum@grupoedelvives.com o a través del formulari de la pàgina web, indicant el nom d’usuari de l’estudiant, així com el seu centre escolar, la província i el codi postal.

No recordes la contrasenya?

Si no recordes la contrasenya, pots recuperar-la fent clic en la icona de la interrogació. Introdueix la teua adreça de correu electrònic i fes clic en el botó “Recupera”. T’enviarem un correu electrònic amb la clau de restauració perquè pugues accedir a Ta-tum i modificar la contrasenya des del teu perfil. Si no trobes aquest missatge, revisa la carpeta d’spam.
Si t’has registrat amb el teu compte de Google o Microsoft, continua usant aquesta opció per a accedir.

No pots accedir amb les teues claus?

Si t’has registrat amb el teu compte de Google o de Microsoft, continua usant aquesta opció per a accedir.
Potser estàs intentant accedir amb un compte diferent del que ens van proporcionar en el procés d’alta. Assegura’t que estàs iniciant sessió amb el compte que té activada la llicència de Ta-tum i no amb el teu compte personal.

Com han d’accedir els estudiants la primera vegada?

Perquè el teu alumnat puga entrar a Ta-tum cal que envies a cada estudiant les credencials d’accés. T’hem facilitat els seus noms d’usuari i les contrasenyes en el correu de benvinguda a Ta-tum.

Com puc accedir a Ta-tum?

En primer lloc, dirigeix-te a ta-tum.com, selecciona l’idioma (valencià) i fes clic en el botó “Inicia sessió”. Introdueix el teu nom d’usuari o adreça electrònica i contrasenya, i fes clic en el botó “Inicia sessió”. Si la teua llicència de Ta-tum s’ha activat o vinculat amb un compte de Google o de Microsoft, fes clic en “Google” o en “Microsoft” i completa les teues dades en la finestra emergent.

Es pot provar la plataforma amb l’alumnat de manera gratuïta?

Naturalment! Sol·licita la teua demo d’un mes a través del formulari de contacte.

És necessari que tots els estudiants tinguen un dispositiu a l’aula?

No és necessari que cada estudiant tinga un dispositiu a classe, encara que sí cal que tinguen una llicència activa de Ta-tum.
La lectura dels llibres es pot fer en parelles, compartint un dispositiu o un llibre físic. També en gran grup a través d’una pissarra digital, per exemple. Les activitats es poden resoldre de manera grupal com a dinàmica d’aula, encara que la puntuació i la qualificació d’aquestes és individual.

En quins dispositius es pot utilitzar?

La plataforma Ta-tum és una aplicació en línia, per la qual cosa es pot utilitzar en qualsevol dispositiu amb connexió a Internet: ordinadors de sobretaula, portàtils, tauletes… A més, pots descarregar l’app i instal·lar-la en el teu dispositiu (iOs, Android o chromebook). Això et permetrà descarregar els llibres per a llegir-los sense connexió a Internet.

Cal implantar Ta-tum en tots els nivells?

Es pot utilitzar Ta-tum únicament en alguns cursos. No és necessari que tot el centre educatiu faça servir la plataforma per a poder implantar-la.

En quins cursos es pot utilitzar Ta-tum?

És una plataforma dissenyada per a tots els cursos d’Educació Primària i Educació Secundària. Ta-tum permet accedir a una biblioteca amb títols recomanats per a diferents edats, a partir de 5 anys.

Com puc aconseguir la meua subscripció a Ta-tum?

Si vols utilitzar Ta-tum al teu centre educatiu, sol·licita’ns informació a través del formulari del nostre web o a ta-tum@grupoedelvives.com. De seguida ens posarem en contacte amb tu.

Quant de temps tinc per a llegir cada llibre?

Tot el que necessites!, no hi ha temps límit per a cada lectura. Mentre la teua subscripció estiga activa, podràs accedir a tots els llibres disponibles a Ta-tum.

A quants llibres puc accedir?

Amb la teua llicència activa de Ta-tum tens accés a tota la selecció de lectures. La nostra biblioteca està formada per més de 550 títols.

És possible adaptar l’aparença dels llibres?

Sí, per a afavorir-ne l’accessibilitat es pot personalitzar la interfície de lectura de tots els títols disponibles a Ta-tum. Cada usuari pot augmentar o disminuir la grandària de la font i modificar la tipografia (per exemple, es pot seleccionar un tipus de lletra lligada per als lectors i lectores més joves). A més, es pot triar entre diversos temes que modifiquen l’aparença i el contrast entre el text i el fons.

Es poden prendre notes en els llibres?

Sí, per a afavorir-ne l’accessibilitat es pot personalitzar la interfície de lectura de tots els títols disponibles a Ta-tum. Cada usuari pot augmentar o disminuir la grandària de la font i modificar la tipografia (per exemple, es pot seleccionar un tipus de lletra lligada per als lectors i lectores més joves). A més, es pot triar entre diversos temes que modifiquen l’aparença i el contrast entre el text i el fons.

És possible llegir sense connexió a Internet?

Naturalment! Instal·la l’app de Ta-Tum en el teu dispositiu per a accedir a la llibreria. Podràs descarregar-te els llibres per a llegir sense connexió. Aquesta aplicació està disponible per a iOS, Android i Chromebook.
Per a entrar en l’aplicació, utilitza el mateix usuari i contrasenya que en la plataforma web. Recorda que en les apps només trobaràs els llibres, per a accedir als casos i les indagacions cal entrar en la plataforma.

No pots passar pàgines d’un llibre?

Si apareix el missatge “verifica la teua subscripció a la plataforma Ta-tum”, el més probable és que la teua llicència estiga caducada. Per favor, comprova que estàs accedint a Ta-tum amb el correu electrònic amb què es va activar la llicència.
Si la teua llicència ha caducat, posa’t en contacte amb nosaltres a ta-tum@grupoedelvives.com o a través del formulari, indicant el teu correu electrònic o usuari d’accés, el nom del centre escolar, la província i el codi postal.

La lectura és sempre individual? Es pot fer una lectura grupal en veu alta?

Com preferisques! Anima els teus alumnes a llegir individualment, en parelles o bé organitza sessions de lectura en veu alta amb tota la classe.

Els estudiants, lligen a classe o a casa?

Ambdues opcions són possibles. Aquesta decisió dependrà de les programacions didàctiques, la disponibilitat de dispositius a l’aula, l’edat de l’alumnat, etc. Hi ha docents que prefereixen fer una lectura conjunta a l’aula i després demanen als estudiants que resolguen les activitats a casa. En altres casos lligen a casa, després comenten la lectura a classe i resolen les activitats de manera grupal. Tin en compte que la puntuació de les activitats és sempre individual. És a dir, s’acumula en el compte de l’usuari des del qual s’hi accedeix.

Quant de temps setmanal cal dedicar a Ta-tum?

Això depén de l’organització de cada centre educatiu. El més habitual és dedicar aproximadament una hora setmanal, però varia en funció de l’edat de l’alumnat, el moment del curs, el nombre de llengües en què es facen les lectures i les activitats, etc.

Pot un alumne o alumna vincular-se a diverses classes?

Sí, cada estudiant pot estar vinculat a tantes classes com necessite.

Poden haver-hi diversos docents en una mateixa classe?

Per descomptat! Si ho necessites, per favor, posa’t en contacte amb nosaltres a ta-tum@grupoedelvives.com o a través del formulari per a sol·licitar que donem d’alta un altre docent a la classe.

Pot un professor o professora tenir diverses classes creades?

Naturalment! Tantes classes com necessite.

No recordes la contrasenya?

Si no recordes la contrasenya, pots recuperar-la fent clic en la icona de la interrogació. Introdueix l’adreça de correu electrònic i fes clic en el botó “Recupera”. T’enviarem un correu electrònic amb la clau de restauració perquè pugues accedir a Ta-tum i modificar la contrasenya des del teu perfil. Si no trobes aquest missatge, revisa la carpeta d’spam.
Si t’has registrat amb el teu compte de Google o Microsoft, continua usant aquesta opció per a accedir.

No pots accedir amb les teues claus?

Si t’has registrat amb el teu compte de Google o de Microsoft, continua usant aquesta opció per a accedir.
Potser estàs intentant accedir amb un compte diferent del que ens van proporcionar en el procés d’alta. Assegura’t que estàs iniciant sessió amb el compte que té activada la llicència de Ta-tum i no amb el teu compte personal.

Com puc accedir a Ta-tum?

En primer lloc, dirigeix-te a ta-tum.com i fes clic en el botó “Inicia sessió”. Introdueix el teu nom d’usuari o adreça de correu electrònic i la contrasenya, i fes clic en el botó “Inicia sessió”. Si la teua llicència de Ta-tum s’ha activat o vinculat amb un compte de Google o de Microsoft, fes clic en “Google” o en “Microsoft” i completa les teues dades en la finestra emergent.
Si tens dubtes sobre les teues credencials d’accés, consulta el teu professor o professora. També pots demanar a ta mare, ton pare o el teu tutor o tutora que es pose en contacte amb ta-tum@grupoedelvives.com

És possible adaptar l’aparença dels llibres?

Sí, per tal d’afavorir l’accessibilitat es pot personalitzar la interfície de lectura de tots els títols disponibles a Ta-tum. Cada usuari pot augmentar o disminuir la grandària de la font i modificar la tipografia. A més, es pot triar entre diversos temes que modifiquen l’aparença i el contrast entre el text i el fons.
En aquest vídeo et mostrem com funciona la interfície de lectura de Ta-tum:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
Es poden prendre notes en els llibres?

Sí, és possible ressaltar paraules en diferents colors, marcar pàgines i escriure anotacions. Simplement selecciona la paraula o frase i escriu-ne la definició o la traducció, per exemple. Aquestes notes són individuals, no es poden compartir entre usuaris.
En aquest vídeo et mostrem com funciona la interfície de lectura de Ta-tum:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
És possible llegir sense connexió a Internet?

Naturalment! Instal·la l’app de Ta-Tum en el teu dispositiu per a accedir a la llibreria. Podràs descarregar-te els llibres per a llegir sense connexió. Aquesta aplicació està disponible per a iOS, Android i Chromebook.
Per a entrar en l’aplicació utilitza el mateix usuari i contrasenya que en la plataforma web. Recorda que en les apps només trobaràs els llibres, per a accedir als casos i les indagacions cal entrar en la plataforma.

No pots passar pàgines d’un llibre?

Si apareix el missatge “verifica la teua subscripció a la plataforma Ta-tum”, el més probable és que la teua llicència estiga caducada. Per favor, comprova que estàs accedint a Ta-tum amb l’adreça de correu electrònic amb què es va activar la teua llicència.

Si la teua llicència ha caducat, posa’t en contacte amb nosaltres a ta-tum@grupoedelvives.com o a través del formulari, indicant el teu correu electrònic o usuari d’accés, el nom del centre escolar, la província i el codi postal.